jovenenjoy

Het kwik stijgt, de Cubaan gaat opnieuw open!

25/05/2022

Lang heeft de Kortrijkse cocktaillover er niet op moeten wachten: la Bodeguita del Medio gaat binnenkort terug open. Verwacht je bij een bezoek echter niet aan volstrekt onbekende gezichten achter de toog. Het zijn immers de voormalige eigenaars die de handschoen na twee jaar opnieuw opnemen. De smaak hebben Joven Deremaux en Anne Marie naar eigen zeggen al terug helemaal te pakken.

jovenenjoy

Sounds like the old days, looks like a revolution

In de Stationsstraat nr. 9 in Centrum Kortrijk valt het niet te negeren: de Cubaan gaat binnenkort terug open. En dat zal - op basis van de opdruk op het raam én de website - ook gebeuren aan de hand van een opgefriste huisstijl.

 

“Klopt”, vertelt Jovan Deremaux. “Na de pandemie en de stress die daarmee gepaard ging, leek het ons aangewezen om positiviteit centraal te stellen, ook bij deze mooie zaak. En dus wilden we back to basics gaan, met een huisstijl die niét afgeborsteld, maar wel authentiek is, met een humoristische ondertoon. Hiervoor konden we rekenen op de begeleiding van het Kortrijkse communicatieadviesbureau Like a Virgin. Want de Cubaan is simpelweg géén café als een ander, en dat hoorde dus ook onze huisstijl uit te stralen. En met succes!”

 

De volgende stap(pen)

Na een pandemische pauze neemt het koppel dus met heel veel ‘goesting’ de verantwoordelijkheid over La Bodeguita del Medio terug over. Al zijn er ook enkele wijzigingen te verwachten: nieuwe uren, een aangepaste kaart én meer: “De nieuwe openingsuren - van maandag tot donderdag vanaf 17 uur, de andere dagen vanaf 15 uur - zijn misschien nog de kleinste ingreep”, zo vertelt Anne Marie.

 

“Want we willen nog enkele andere accenten uitspelen. Zo konden we vaststellen dat men tijdens de lockdown de waarde van kwalitatieve, uitgebreide hapjes meer is gaan waarderen. Dus hoewel we voorheen al quality food serveerden, trekken we nu pas voluit deze kaart via een ruim assortiment aan uitgebreide tapas. Verder gaan we ook nóg meer inzetten op het profileren van de twee zalen - La Cubanita, de grote zaal die in 2018 werd bijgebouwd, en El Niño, het kleine zaaltje achterin het café - als eventlocatie voor privé feesten of bedrijfsevenementen.”

 

Havana 1920’s

Er resten nog slechts enkele weken voor de zaakvoerders alweer voor een grote test staan: de Sinksenfeesten. Al valt er bij hen weinig stress te bespeuren. “Sinksen 2022 stond al prominent in onze agenda, gezien we de festiviteiten in de Stationsstraat sowieso zouden organiseren. Maar dat deze nu zullen plaatsvinden, geflankeerd door de zaak die wij opnieuw uitbaten, is enkel goed nieuws te noemen, zowel op praktisch vlak als voor de naamsbekendheid.”

 

Zin om je aan te sluiten bij deze Cubaanse revolutie? Werkgelegenheid te over! Solliciteren kan via work@decubaankortrijk.be

Cuba’s finest

Bekijk ook onze socials

Bekijk ook onze socials

Contact

Stationsstraat 9, 8500 Kortrijk

+32 (0)56 19 15 63
 


Contact

Stationsstraat 9
8500 Kortrijk

+32 (0)56 19 15 63
 

Contact

Stationsstraat 9, 8500 Kortrijk

+32 (0)56 19 15 63
 

Contact

Stationsstraat 9, 8500 Kortrijk

+32 (0)56 19 15 63